Մի քիչ պատմություն : Հնում անուշահոտությունն օգտագործելու ամենատարածված եղանակներից մեկը բնակարաններում և հասարակական շենքերում անուշաբուրն տարաշելն էր , հոտավետ նյութեր տարածելու միջոցով ( բույս խեժ և այլն) :
Ժամանակակից օծանելիքների հայրենքիը համարվում է Հին Արևելքը : Եգիպտացիները անուշահոտությունը գնահատելու մեծ գնահատողներ էին :
Յուրաքանչյուր հարուստ կին ուներ իր սիրած բուրմունքը որը պահում էր թանկարժեք անոթներում : Եգիպտոսում արտադրվող մեծ քանակությամբ անուշահոտություններ օգտագործվում էին երկրում , բայց եգիպտացիները օծանելիքային նյութեր և դրանցից պատրաստի արտադրանքներ արտահանում էին Հին Արևելքի ուրիշ երկրներ :
Օծանելիքներն այսօր : Օծանելիքներն այսօր լայնորեն մտել են կնոջ ամենօրյա կենցաղի մեջ : Ահա թե ինչու յուրաքանչյուր կնոջ հետաքրքրում է թե ինչպիսի օծանելիքներ ընտրել : Անհրաժեշտ է իմանալ , որ օծանելիքները ուժեղությամբ և կայունությամբ միանման չեն : Տարբերվում են հոտի տարածման երեք փուլ ` սկզբնական , հիմնական և մնացորդային : Օծանելիքների բնույթի մասին պետք չէ դատել անմիջապես : Դրանց իսկական հատկություններն առաջանում են 15-20 րոպեից հետո : Դա հիմնական հոտն է որը շարունակվում է 15-20 ժամ , որից հետո դրա ուժը պակասում է :
Комментариев нет:
Отправить комментарий